tiistai 18. kesäkuuta 2013

Snickerdoodle Cupcakes

Snickerdoodles ovat yksi niistä amerikkalaisista perusleivonnaisista, joita minun olisi jo kaiken järjen mukaan pitänyt tehdä ajat sitten. Yksinkertaisia, kanelisia peruscookieita, joista löytyy sovelluksia vaikka kuinka.

Ettekä arvaa ikinä, kuinka paljon niitä haluaisin kokeilla. Viinikivi vain tuntuu olevan yksi niiden perusraaka-aineista, ja sitä laitetaan useimpiin sovelluksiinkin. Ja Suomestahan sitä ei tietenkään meinaa löytyä mistään..




Löysin kuitenkin cupcake-version, johon raaka-aineet löytyivät suoraan omista kaapeista, joten en sitten malttanut enää illalla kymmenen aikaan yön yli odottaa.

Siinäpä muuten yksi kesän parhaista puolista - ei haittaa vaikka leivontainspiraatio iskee keskellä yötä, kun on seuraava päivä aikaa nukkua. Kuvatahan ehtii vielä illallakin, kun on niin valoisaa.




Veikkaisin näiden cupcakejen jäljittelevän aika hyvin alkuperäisiä snickerdoodleja. Vaaleita, neutraaleja, makeita. Kuulostaa ehkä tylsältä, mutta sitä nämä eivät ole.

Snickerdoodlet ainakin näyttävät ihan näiden makuisilta. :)





Ja rakastuin näiden kuorrutteeseen! Juuri tällaista pehmeää, suuhun sulavaa kuorrutetta olen toivonut löytäväni jo pitkään; margariinista tehtävät kuorrutteet kun jäykistyvät jääkaapissa, samalla kun tomusokeri antaa niille vähän karkean koostumuksen.

En nyt tiedä kuulostaako valkuaisvaahtokaan sen paremmalta, mutta cupcaken päällä kananmuna ei edes maistu. Syödessä huomaa vain pehmeän, valkoisen pumpulipilven, joka neutraloi mukavasti kanelin makua.





Vielä yksi hyvä puoli, nimittäin kuorrute on täysin rasvaton. Ei siis niin paljoa ylimääräisiä kaloreita pelkästä kuorruttamisesta.

Koska niitähän täällä aina niin kovasti laskeskellaankin...





♥ ♥ ♥




Snickerdoodle Cupcakes (Brown Eyed Baker)
28 kpl


Cupcakes
3 cups vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl kanelia
4 tl vaniljasokeria
225 g huoneenlämpöistä margariinia
1 3/4 cups sokeria
4 kananmunaa
1 1/4 cups kaurajuomaa/maidotonta ruokakermaa

Seven-Minute Frosting
1 1/2 cups + 2 rkl sokeria (erillään)
2/3 cup vettä
2 rkl vaaleaa siirappia
6 kananmunan valkuaista

Koristeluun
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia



Valmista cupcaket
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja vaniljasokeri. Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi, n. 3 min. Lisää munat vatkaten yksi kerrallaan. Vatkaa jauhot ja kaurajuoma mukaan pienemmällä teholla useammassa erässä.

Täytä 3/4 muffinivuoista taikinalla ja paista 180 asteessa n. 20 min.


Valmista kuorrute
Sekoita 1 1/2 cups sokeria, vesi ja siirappi pienessä kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvatsi aina välillä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua sekoittamatta, kunnes siirapin lämpötila on 110 astetta.

Vatkaa sillä välin valkuaiset vaahdoksi niin, että vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Lisää 2 rkl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasaista.

Siirapin ollessa 110 asteen lämpöistä, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla pienellä teholla vatkaten. Jatka vatkaamista voimakkaammin, kunnes kuorrute jäähtyy, n. 7 min.

Käytä kuorrute heti levittämällä tai pursottamalla sitä jäähtyneiden cupcakejen päälle suurella, pyöreällä tyllalla. Yhdistä sokeri ja kaneli, ja ripottele kanelisokeria pinnalle.


3 kommenttia:

  1. Näyttää herkullisilta!:)

    VastaaPoista
  2. Hei, ensinnäkin haluan sanoa että kiva blogi sulla ja herkullisia ohjeita :). Toisekseen tähän ajattelin vinkata, että googleta ihmees Dr.Sugar blogi niin sieltä ainakin löytyy keksiversio näistä ja ei tarvitse sitä viinikiveä :).

    VastaaPoista