keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Chocolate Covered Pocky Sticks

Tällä kertaa pieni kurkistus japanilaiseen keittiöön, sillä nyt on japanilaisten pocky sticksien vuoro. Pocky Sticksit ovat siis ohuita keksitikkuja, jotka kuorrutetaan esim. mansikan tai suklaan makuisella kuorrutteella. Suomesta näitä ei juurikaan saa, mutta onneksi kaikkea voi aina leipoa omassa keittiössä!




Olen kerran maistanut ihan valmiita japanilaisia pocky sticksejä, mutta nämä voittavat ehdottomasti valmiit. Ihan yhtä nättejä ja tasaisen pyöreitä tikkujahan ei käsin pyörittelemällä saa, mutta toisaalta kotitekoiset herkut saavat näyttääkin kotitekoisilta. Ja samalla myös herkullisemmilta. :)




Taikina oli tosi mukavaa ja helppoa työstää, mikä onkin aika välttämätöntä tällaisessa reseptissä. Aikaa tikkujen pyörittelyyn saa kuitenkin kulumaan ihan niin paljon kuin vain jaksaa, minkä lisäksi vielä kuorruttaminenkin vie aikaa.




Pelkistä tikuista tuli niin ihanan makuisia, että ne ovat melkein parempia ilman suklaakuorrutusta. Vaikka paksu kerros suklaata pockyjen päällä kuulostaakin houkuttelevalta, peittää se vähän itse keksin makua. Valko- tai maitosuklaa voisivat sopia näihin ehkä paremmin.

 
 


♥ ♥ ♥



Chocolate Covered Pocky Sticks (Jun-blog)
36 kpl


1/4 cup kondensoitua maitoa
2 rkl vettä
1 cup vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1/8 tl kardemummaa
1/8 tl suolaa
55 g huoneenlämpöistä margariinia
kevyesti vatkattu valkuainen

100 g tummaa suklaata
30 g maitosuklaata


Sekoita vesi kondensoituun maitoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri, kardemumma ja suola keskenään. Vatkaa pehmeä margariini kuivien ainesten joukkoon niin, että seoksesta muodostuu pientä, tasaista murua. Lisää kondensoitu maito joukkoon samalla vatkaten, ja vatkaa kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina esim. kelmun sisään 3 cm paksuksi levyksi ja anna jähmettyä jääkaapissa 20 min.

Jaa taikina neljään osaan, ja jokainen osa vielä kahdeksaan osaan. Pyöritä yksi taikinapallo kerrallaan n. 25 cm pitkäksi ja 0,5 cm paksuksi pötköksi ja aseta leivinpaperille 1 cm välein. Jäähdytä valmiita tikkuja jääkaapissa 10 min. Voitele jäähtyneet tikut kevyesti vatkatulla valkuaisella ja paista 160 asteessa kullan ruskeiksi, n. 25 min.

Sulata suklaat pienessä kulhossa (tai temperoi se halutessasi), ja nostele sulaa suklaata jäähtyneiden pockyjen päälle jättäen toista päätä hieman kuorruttamatta. Valuta ylimääräinen suklaa pois ja pyyhi halutessasi pohja kulhon reunaan. Anna jähmettyä ritilällä tai voipaperin päällä.

4 kommenttia:

  1. Nam, näitä on tullut maistettua. Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tota reseptiä, näitä oli oikeen kiva tehdä ;)

      Poista
  2. Voiko ton taikinan tehdä tavalliseen maitoon?

    VastaaPoista
  3. Oli varmaan hyvää! Pitää itekki kokeilla... Voiko tehä tavalliseen maitoon?

    VastaaPoista