perjantai 28. kesäkuuta 2013

Better-than-Brownies Chocolate Cookies

Olen aina ollut ihan hyvä terveystiedossa ja nyt keväällä sen ihan hyvällä menestyksellä kirjoitinkin. Tai ainakin teoriassa se sujuu, käytännössä nämä tieto-taitoni eivät sitten aina ihan samalle tasolle yllä.

Tässä hyvä esimerkki tyypillisestä iltapalastani 46 km reippaan pyöräilyn jälkeen:




Tiedän kyllä, että maitorahka-raejuusto-banaanisekoitus toimisi ehkä tässä tarkoituksessa paremmin, mutta se vain nyt sattuu jäämään kakkoseksi näinkin täyteläisten cookieiden rinnalla.

Sitä paitsi vasta eilen luin, että suklaakaakao olisi hyvä palautusjuoma treenin jälkeen. Lähteessä kyllä mainittiin sen huono vaikutus painonhallintaan, mutta palautukseen sen pitäisi olla tehokas.




Olisiko tässä syy, miksi usein juoksulenkinkin jälkeenkin minun tekee mieli jotain suklaista? Tosin koskapa minun ei tekisi.

Tällaisena leivonta-addiktina minut otetaan varmaan hyvinkin tosissaan ravitsemusasioiden suhteen, joten ehkä en ala nyt tämän enempää hyviä vinkkejä jakamaan. :)




Näistä cookieista sitten. Sydämeni vain yksinkertaisesti suli reseptille, varsinkin kun jo nimi lupaa näiden olevan parempia kuin kaikkien rakastamat browniet. Voiko tuollaista väittämää edes jättää testaamatta?

Ei. Ainakaan jos minlta kysytään.

Voisin sanoa näiden jopa olevan brownieita parempia, mutta jätän sanomatta. Sehän nostaisi nämä cookiet kaikkien muiden kaltaistensa yläpuolelle (jos eivät jo nyt ole). Ja seuraavan kerran brownieita tehdessäni ne kuitenkin nämä taas voittaisivat.




Tämän lähemmäksi brownieita cookien muodossa tuskin enää pääsee; nämä ovat oikeastaan vielä parempi versio keväällä tekemistäni Brookieista. Supersuklaisia, täyteläisiä, pehmeitä, tahmeita, suussasulavia,... Oikeastaan kaikkea mitä brownielta tai suklaa-cookielta voi odottaa.



 
♥ ♥ ♥




Better-than-Brownies Chocolate Cookies (Brown Eyed Baker)
n. 24 kpl


450 g tummaa suklaata (50-60 % kaakaota)
4 rkl huoneenlämpöistä margariinia
4 kananmunaa
1 1/2 cups sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 cup vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 cup tummaa suklaata rouhittuna

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Sekoita munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola erillisessä kulhossa. Sekoita suklaa-rasvaseos munien ja sokerien sekaan. Siivilöi kuivat aineet joukkoon varovasti käännellen. Lisää suklaarouhe.

Ota taikinasta n. 1 1/2 rkl kokoisia nokareita ja tiputa ne pellille. Paista 10-12 min. 180 asteessa, kunnes cookiet ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä vielä browniemaisen tahmeita. Anna jäähtyä pellillä.


1 kommentti: