tiistai 16. huhtikuuta 2013

Brookies, part 2

Kun amerikkalaiset tekevät jotain, mitä tahansa, ne tekevät sen täysillä. Ja juuri se on amerikkalaisissa leivonnaisissa parasta; kun esim. suklaata kerran laitetaan, laitetaan sitä sitten oikeasti kunnolla. Nämä brookiet ovat tästä hyvä esimerkki.

Brookieista lupasin siis kaksi versiota, ja tässä tämä toinen. Tällä kertaa siis enemmänkin brownien kuin cookien muodossa.




Kerrankin löysin reseptin, joka taltutti suklaanälkäni muutamalla palalla. Aika hyvin verrattuna siihen, että viimeksi brownieita tehtyäni söin kaiken, siis koko vuoallisen ällönmakeita leivoksia, yhtä palaa lukuun ottamatta itse.

Brownieihin ihastuin ja niiden ohjetta tulen varmasti käyttämään jatkossakin. Ja tahmea, brownien päälle tullut rapea cookie-taikina toimi vielä paremmin kuin osasin odottaakaan. Se ehkä vähän jopa neutraloi tuota suklaisuutta. Joten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen parivaljakko!




Suklaata ohjeeseen saa siis uppoamaan ihan reilusti, mikä oli ainakin omalta osaltani helpotus, sillä popsin taas brownieihin rouhimiani suklaapaloja kaiken aikaa leipoessani. Pieni vaje suklaan määrässä ei siis onneksi tässä reseptissä haitannut. En vain opi ikinä rouhimaan suklaata tarpeeksi siltä varalta, että osa häviää leikkuulaudalta ennen uuniin pääsemistä..


Kuvien laatu näyttää nykyään jatkuvasti olevan mitä on, mutta yrittäkää kestää..

Tajusin muuten myöhemmin matikantunnilla tuumia muunnellessa senteiksi, että tässä reseptissä muunsin vuoan koon amerikkalaisista mitoista ihan väärin. Itse paistoin siis browniet aivan liian pienessä vuoassa, ja vaikka mitään vikaa en niissä huomannutkaan, laitoin nyt tänne ihan oikeat mitat.

Jännää miten tuollaisista aivoja kuormittavista trigonometrian laskuistakin on välillä hyötyä ihan arkipäiväänkin. Tällaisia tilanteita ei kyllä turhan usein tule vastaan.


 
 
Tällaisissa ohjeissa käsketään usein odottamaan leivosten jäähtymistä ennen niiden leikkaamista. Itse kehotan kuitenkin käymään heti kimppuun jäätelökulhon kanssa. :) Oma kärsivällisyyteni kestää muutenkin sen viisi sekuntia ennen kuin isken veitsen vielä lähes juoksevaan taikinaan, ja leivosten maku on tietenkin testattava niiden jäähtyessä joka toinen minuutti. Jääkaappikylmäksi asti brownieista selviää sitten hyvällä tuurilla puolet.



♥ ♥ ♥



Brookies (Buns In My Oven)


Brownies
220 g margariinia
2 1/4 cups sokeria
4 suurta kananmunaa
1 1/4 cups kaakaojauhetta
1 1/2 cups vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl espressojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 cups suklaahippuja/suklaata rouheena (50-60 % kaakaota)


Cookies
2 1/4 cups vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
220 g margariinia
3/4 cup sokeria
3/4 cup fariinisokeria
2 suurta kananmunaa
2 cups suklaahippuja/suklaata rouheena (50-60 % kaakaota)



Brownies
Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja sekoittele edelleen liedellä 1-2 min. Älä anna seoksen kiehua, jotta sokeri ei kuumenee liikaa ja paakkuunnu jäähtyessään taikinaan. (Arvatkaa kenen piti juuri tuo varoitus kokeellisesti testata?)

Kaada sokeri-rasvaseos kulhoon ja vatkaa joukkoon kaakaojauhe ja munat. Sekoita suola, leivinjauhe, vaniljasokeri ja espressojauhe jauhoihin ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita vielä suklaarouhe joukkoon.


Cookies
Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon edelleen vatkaten. Siivilöi jauhoseos vähitellen joukkoon. Sekoita suklaarouhe taikinaan.


Voitele tai vuoraa leivinpaperilla n. 22x32 cm vuoka. Levitä brownie-taikina vuoan pohjalle. Nostele cookie-taikinaa lusikalla päälle. Paista noin 30 min 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti