maanantai 13. elokuuta 2012

Viimeinen lomapäivä

Viimeisestä lomapäivästä pitää tottakai ottaa kaikki ilo irti. Itselläni päivä vierähtikin lähinnä keittiössä yrittäen unohtaa koulun ja ensimmäisen jakson lukkarin, jota ei pysty pyörtymättä katsomaan. Joka päivä koulua klo 8-16. Jes.

Ajatuksen koulun alkamisesta olen yrittänyt sivuttaa niin pitkälle, että eilen tajusin, että kirjatkin olisi hyvä hankkia. No, yritä siinä sitten kirjoja ostaessa koulu unohtaa...



♥ ♥ ♥



Keksejä aamupalaksi 


Oikeastaan täytyy myöntää, että ihan aamupalaksi en kerennyt näitä tekemään, mutta aamupäiväksi kuitenkin. Ovathan tuoreet, äidin tekemät sämpylätkin ihan hyvä aamupala. ;)

Mitään tällaista en olekaan ikinä leiponut, joten näitä oli jo siinä mielessä jännä kokeilla. Nämä ovat ehkä vähän liian isoja ja täyttäviä normaaleiksi kekseiksi, mutta kysehän onkin aamiaiskekseistä.

"Make these in the morning. You'll be glad you did." -Bakerella






Chocolate Swirl Morning Biscuits (bakerella.com)
12 kpl


Taikina
4,8 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g margariinia
1 dl soijajuomaa
1 dl GoGreen-ruoka"kermaa"

Täyte
3 rkl pehmeää margariinia
2 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna (50-60 % kaakaota)



Yhdistä taikinan kuivat aineet ja nypi margariini käsin joukkoon. Lisää nesteet muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla suorakulmion muotoinen, 35x25 cm levy. Levitä margariini pinnalle ja ripottele sokeri sekä suklaarouhe sen päälle. Rullaa levy pituussuunnassa löysähköksi rullaksi ja leikkaa rulla 12 osaan. Aseta palat pellille ja paista 200 asteessa n. 18 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet väriä ja kohonneet.

Sivele keksien päälle sulaa margariinia ja nauti lämpiminä.




♥ ♥ ♥




Kakkua päivälliseksi


Olen laiska tekemään yleensä minkäänlaisia hyydytettäviä kakkuja, sillä niistä aina puuttuu sitä jotain (tosin poikkeuksena Nigellan maapähkinävoijuustokakku, joka sekin on aika työläs). Tätä kakkua innostuin kuitenkin kokeilemaan rahkatäytteen vuoksi, mikä osoittautui juuri täydelliseksi.

Kakku on varmasti kaikkien rahkan ystävien mieleen, sillä ei-niin-makea täyte antaa mukavasti tilaa rahkan maulle. Pohjakaan ei maistu Glutanon Digestivejä käytettäessä liian gluteenittomalle.




Kahvirahkakakku (Fazerin Suklaakirja)
24-26 cm pyöreään irtopohjavuokaan


Pohja
150 g gluteenittomia Digestive-keksejä (Glutano)
75 g margariinia

Täyte
8 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata raastettuna (50-60 % kaakaota)
1 dl vahvaa kahvia

Koristeluun
tummaa suklaata


Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksinmurujen sekaan. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suklaaraaste rahkan joukkoon. Kiehauta puolet kahvista ja liota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana samalla sekoittaen rahkaseokseen. Lisää loppu kahvi ja kääntele lopuksi kermavaahto mukaan.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta heiluttelemalla vuokaa kevyesti. Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.



♥ ♥ ♥



Kookosleivoksia iltapalaksi


Näiden leivosten valmistus vie hieman enemmän aikaa ja kuorruttaminen on hieman sotkuista, mutta kaikki tämä vaiva kuitenkin kannattaa. Leivokset säilyvät jääkaapissa pari päivää, mutta lähtevät sen jälkeen nopeasti kuivumaan.




Kookos-suklaaleivokset (Suklaa, 70 ihanaa ohjetta)
23x23 cm vuokaan


Pohja
125 g huoneenlämpöistä margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
4 rkl soijajuomaa

Kuorrute
6 1/2 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 - 1 3/4 dl kiehuvaa vettä
200 g kookoshiutaleita


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita. Lisää soijajuoma. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun, 23x23 cm vuokaan. Paista 190 asteessa 25-30 min ja jäähdytä täysin, mielellään yön yli.

Siivilöi kuorrutteen tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Vatkaa joukkoon kuuma vesi, jotta saat tasaisen ja juoksevan kuorrutteen. Leikkaa pohja pieniksi neliöiksi ja kasta ne kuorrutteeseen kahden haarukan avulla. Sirottele päälle kookoshiutaleita ja anna jähmettyä.



♥ ♥ ♥



Tänään syömiseni ei kyllä mennyt ihan ruokaympyrän mukaan, mutta välillä sitä saa vähän herkutellakin. Varsinkin kun puhutaan viimeisestä lomapäivästä. Kaikenlaisia syitä sitä leipomiseen keksiikin. :)

Kesä meni kyllä tosi nopeasti ja oli taas kerran mahtava. Tämä kesä oli vielä aivan erityinen, kun on saanut seurata parin upean shettisvarsan kasvua ja kehitystä kevään ja kesän mittaan. ♥







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti