tiistai 10. heinäkuuta 2012

Landseer-kakku

Tässä nyt tämä jo jokin aika sitten tilauksesta tekemäni koirakakku, jota varten aikaisemmin jo harjoittelin. Kakusta tein tällä kertaa vain isomman ja täytteeksi laitoin Kinuskikissan suklaa-cappuccinotäytteen, johon jo aiemmin rakastuin.






♥ ♥ ♥


Suklaa-cappuccinokakku

Kääretorttulevy x2
4 munaa
1 3/4 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Suklaa-cappuccinotäyte (Kinuskikissa)
5 dl kuohukermaa
4 rkl ruokotomusokeria
2 tl cappuccino-jauhetta
130 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-60 %)

Kostutus
maitoa
vaniljasokeria

Kuorrutus
1 prk maidotonta vispiä + tomusokeria
TAI
sokerikreemi

500 g valkoista vaahtokarkkimassaa
200 g mustaa marsipaania
vaaleanpunaista marsipaania nenään
vesi-tomusokerikuorrutetta


Valmista pohja
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vähitellen joukkoon varovasti lastalla käännellen. Kaada taikina uunipellille kevyesti öljyllä voidellun leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Jäähdytä.

Valmista täyte
Rouhi suklaa melko hienoksi rouheeksi (suklaa pehmenee mukavasti täytteessä sen vetäytyessään, mutta isot sattumat eivät ole kivoja kakun välissä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se ruokotomusokerilla ja cappuccino-jauheella. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku
Leikkaa pohjista kolme halkaisijaltaan reilu 20 cm ympyrää, kaksi häntäpalaa ja kuusi korvapalaa. Aseta alin ympyrä, häntäpala ja korvapalat tarjoilualustalle ja kostuta ne vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle noin puolet täytteestä. Kokoa seuraava kerros samalla tavalla, mutta älä levitä täytettä häntäpalan päälle. Aseta vielä viimeinen ympyrä ja korvapalat paikoilleen ja kostuta ne. (Tarkemmat ohjeet kokoamisveiheesta)

Kuorruta kakku maidottomalla vispillä tai sokerikreemillä ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku
Kauli valkoinen vaahtokarkkimassa 2-3 mm paksuiseksi levyksi ja kuorruta kakku sillä. Kauli myös mustaa marsipaania tarvittava määrä levyksi ja leikkele siitä haluamasi muotoiset kuviot koiralle. Pyöritä mustasta marsipaanista silmät ja vaaleanpunaisesta nenä ja kiinnitä kaikki osat kakkuun vesi-tomusokeriseoksella.



♥ ♥ ♥


Tämänkertaiseen kakkuun oti mallia tästä ylisöpöstä landseerin pennusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti