keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Chocolate Marshmallow Cake

Kaikki kunnia taitaville marsipaaninkäsittelijöille, mutta tällaiset helpot amerikkalaiset leivonnaiset ovat ehdottomasti leivontaa parhaimmillaan. Tässäpä siis kaikin puolin ihastuttava kakku suureen (huom. suureen) makean nälkään.

Olen nyt niin hullaantunut vaahtokarkkeihin, että lisäsin  niitä alkuperäiseen reseptiin verrattuna. Mutta vaikka ne kuinka ihania ovatkin, ei kuorrutus oikein tuon määrän kanssa soveltunut - kakkuun imeytyvä kuorrute jäi lähes kokonaan vaahtokarkkien päälle...





♥ ♥ ♥


Suklaa-vaahtokarkkikakku (Lovin' From The Oven)
20x20 cm vuokaan

Ainesosamäärät ovat taas ehkä vähän turhan tarkkoja, sillä vuokien, muunnosten ym. kanssa oli taas hieman säätöä..


Kakku
1,6 dl kiehuvaa vettä
3,2 dl sokeria
2,8 dl vehnäjauhoja
1,2 dl kaakaojauhetta
1 1/3 tl ruokasoodaa
2/3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2/3 tl suolaa
1 suuri muna
1,6 dl piimää
0,8 dl öljyä

Samettinen suklaakuorrute
80 g margariinia
4 rkl piimää
2 2/3 rkl kaakaojauhetta
300 g tomusokeria
3-4 dl vaahtokarkkeja


Valmista kakku
Vuoraa 20x20 cm korkeareunainen vuoka leivinpaperilla. Laita vesi kiehumaan (anna sen kiehua hiljalleen kunnes tarvitset sitä). Yhdistä sokeri, jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita joukkoon muna, piimä ja öljy. Lisää keihuva vesi ja vatkaa sähkövatkaimella 1 1/2 minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Valmista kuorrute kakun paistuessa
Kuorrutteen ehtii valmistamaan, kun paistoajasta on jäljellä 10 minuuttia, jotta se ei jähmety paksummaksi. Kiehauta margariini, piimä ja kaakaojauhe kattilassa ja nosta levyltä. Sekoita tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoittele kuorrutetta niin kauan, kunnes kakun saa uunista.

Levitä vaahtokarkit juuri uunista tulleen kuuman kakun päälle. Kaada lämmin kuorrute heti vaahtokarkkien päälle.


Alkuperäisen ohjeen mukaan kakku tulisi tarjoilla huoneenlämpöisenä,mutta mielestäni se on parhaimmillaan vielä lämpimänä tai yön yli jääkaapissa levänneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti