lauantai 9. kesäkuuta 2012

Viipaloidut suklaapikkuleivät

Nämä pikkuleivät ovat muistaakseni ensimmäisiä tekemiäni pikkuleipiä ikinä. Tuolloin kaikki mitä leivoin oli enemmän tai vähemmän suklaista, joten kaakaota tulee näihinkin reilusti. Silti näistä puuttuu sitä jotain. En vain tiedä mitä.

Näiden valmistaminen on kuitenkin helppoa ja nämä onnistuvat aina. Näiden tekemiseen siis kärsivällisyys riittää minullakin hyvin, toisin kuin esim. kaulittavissa pikkuleivissä.



Viipaloidut suklaapikkuleivät (30-40 kpl)
Resepti on kirjasta Suklaata ja kahvihetkiä

2 3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vaniljasokeria
125 g huoneenlämpöistä margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen

valkuainen voiteluun
mantelirouhetta pinnalle


Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti sekaisin; vaahdottaa ei tarvitse. Lisää keltuainen ja kuivat aineet ja painele käsin taikinaksi.

Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile jokaisesta pitkulainen, noin sormenpaksuinen tanko. Tämä on helpoin tehdä suoraan pellille. Voitele valkuaisella ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Leikkaa hieman jäähtyneenä vinoittain haluamasi kokoisiksi paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti