perjantai 8. kesäkuuta 2012

Mehiläis-cupcakes

Nähdessäni Confetin leivontablogin Bee Party -postauksen en voinut muuta kuin tarttua laatikossamme juuri ja juuri avaamattomana säilyneeseen keltaiseen marsipaanipötköön ja pyöräyttää heti muutaman mehiläisen. Ja nyt osaan väkertää marsipaanista muutakin kuin porkkanoita. :)

Näillä mehiläisillä koristeltuja cupcakeja vein sitten siskolleni tämän riparin tutustumisiltaan. Cupcaket leivoin seuraavalla, jo aiemmin käyttämälläni ohjeella.

Ja kuvat ovat taas upeaa pokkarilaatua..






Suklaa-cupcakes

Kuvissa näkyviä silikonisia kukkavuokia käyttämällä taikinasta tulee ainakin n. 24 cupcakea, mutta normaaleihin vuokiin 12 kpl.

2,4 dl sokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
0,9 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1,2 dl soijajuoma
0,6 dl öljyä
1,2 dl kiehuvaa vettä

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Valmistele muffinipelti.
2. Yhdistä sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola isossa kulhossa. Lisää muna, soijajuoma sekä öljy ja vatkaa sähkövatkaimen keskiteholla noin 2 minuuttia.
3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta tulee löysää! Kaada taikina muffinipellin syvennyksiin.
4. Paista uunin keskitasolla 22-25 minuuttia, kunnes muffinin keskelle työnnetty puinen tikku tulee puhtaana ulos. Jäähdytä ensin niin kauan  vuoissa, että saat siirrettyä muffinit ritilälle jäähtymään lopullisesti.



Suklaakuorrute

120 g margariinia
1,6 dl kaakaojauhetta
7,2 dl tomusokeria
0,8 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

1. Sulata margariini ja lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita, kunnes mahdolliset paakut ovat hävinneet.
2. Lisää vuorotellen tomusokeria ja soijajuomaa ja sekoita huolellisesti joka välissä. Itse lisäsin nestettä noin pari ruokalusikallista kerrallaan, tomusokeria reilummin. Kuorrutteesta tulee herkästi koostumukseltaan epätasaista!
3. Jäähdytä kuorrutetta huoneenlämmössä niin kauan, että sen pursottaminen onnistuu. Pursota kuorrutetta cupcakesien päälle käyttäen 14 mm tähtityllaa. Kuorrute on aika täyttävää, joten pursota sitä maltillisesti!


Alkuperäinen resepti (Lovin' From The Oven)







Helpon, kuvitetun ohjeen mehiläisten valmistamiseen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti