maanantai 25. kesäkuuta 2012

Koirakakku

Landseeria muistuttavaa koirakakkua lupauduin kokeilemaan eräiden ylisöpöjen pentujen vuoksi, sillä ajattelin sen toteutuvan helposti. Vaikka kakusta aika yksinkertaistetun teinkin, oli siinä silti yhdelle päivälle melkoisesti työtä ja välillä meinasivat hermpotkin mennä... Mutta tällaisena sadepäivänähän voi huoletta viettää vaikka koko päivän keittiössä. :)





♥ ♥ ♥


Suklaa-aprikoositäytekakku (halkaisija n. 16 cm)


Gluteeniton kaakaokääretorttulevy (Riisa.net)
4 munaa
1 3/4 dl hienoa sokeria
5 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Maidoton suklaamousse
2 prk (4 dl) Go Green -vaahtoutuvaa vispiä
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-60 %, esim. Brunberg)

+ väliin n. 100 g aprikoosihilloa

Kostutus
Alpro Soya -mantelisoijajuomaa
tomusokeria

Pinnalle
n. 2 dl vaahdotettua vispiä suklaamoussesta
1/2 tl tomusokeria

Kuorrutus
250 g valkoista vaahtokarkkimassaa
50 g mustaa marsipaania
pieni pallo vaaleanpunaista marsipaania
tomusokeria + vettä sokerikuorrutteeseen



Valmista pohja:
Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kääntele sekaisin. Kaada taikina kevyesti öljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa 8-10 minuuttia. Kumoa levy ja irrota leivinpaperi.

Valmista suklaamousse:
Vatkaa vispit kuohkeaksi vaahdoksi noin 3 minuuttia. Se käy helpoiten kapeassa kulhossa. Maidottoman vispin yksi hyvistä puolista on se, ettei sitä voi vatkata liikaa, kuten kermaa. Ota noin 2 dl valmista vaahtoa erilleen vaahtokarkkimassan tarttumapinnaksi. Mausta sokerilla ja pidä jääkaapissa. Sulata suklaa ja vatkaa se jäljelle jääneen vispin joukkoon.


Kokoa kakku:
Leikkaa kääretorttulevystä kolme ympyrää, joiden halkaisija on n. 16 cm. Leikkele jäljelle jääneistä paloista neljä tassu-, kaksi häntä- ja kaksi korvapalaa. Yhden levyn pitäisi riittää tähän. Kokoa kakku isoista ympyröistä kostuttamalla pohjat ja täyttämällä marmeladilla ja suklaamoussella. Asettele muut palat aina sopiviin väleihin.



Peitä koko kakku ohuella kerroksella aiemmin erotettua vispiä. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.


Koristele kakku:
Kauli vaahtokarkkimassa levyksi ja asettele se varovasti kakun päälle, jotta se pysyy kaikkine paloineen kasassa. Painele massaa samalla kakun muotoa mukaillen. Painele reunat tasaisiksi ja leikkaa ylimääräinen massa pois.

Kauli mustaa marsipaania levyksi ja leikkaa siitä haluamasi kokoinen laikku koiran päähän haluamaasi kohtaan. Niitä voi olla myös molemmin puolin. Pyöritä mustasta marsipaanista vielä silmät ja muotoile vaaleanpunaisesta nenä. Kiinnitä täplä(t), silmät ja nenä sokerikuorrutteella kakkuun.


♥ ♥ ♥



Aluksi kokeilin koiralle mustat täplät molemmin puolin, mutta en saanut sitä näyttämään hyvältä. Täplän laitoin siis vain toiselle puolelle ulottumaan toiseen silmään asti, kuten tällä ihanaisella pennulla, johon ihastuin. :)


Voiko olla mitään näin söpöä?? ♥

1 kommentti: