perjantai 15. kesäkuuta 2012

Appelsiinin makuiset enkelikiharat

Alkuperäisessä reseptissä näihin on laitettu sitruunaa, mutta niitä maistamattakin uskaltaisin melkein sanoa, että appelsiinilla maustettuina nämä ovat parempia. Appelsiini ja suklaa vain ovat niin paras yhdistelmä. 

Pikkuleivistä tulee todella mureita johtuen perunajauhojen suuresta määrästä, mutta mielestäni ne saavat reilusti mureita ollakin.






Enkelikiharat
n. 40 kpl

250 g huoneenlämpöiset margariinia
65 g tomusokeria
150 g perunajauhoja
175 g vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja mehu

koristeluun tummaa suklaata (70 % kaakaota)


Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Notkista margariini ja vatkaa se tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja appelsiinin kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pursota 8 mm tähtityllalla kiharoita. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla niin, että pikkuleivät saavat vähän väriä. Varo kuitenkaan paistamasta pikkuleipiä liikaa.

Pursota tummasta suklaasta ohuita raitoja jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Näihin pikkuleipiin 70 % suklaa sopii paremmin kuin hyvin, vaikken muuten siitä leivonnassa pidäkään. Tällä kertaa sen puuttuessa jouduin kuitenkin käyttämään Brunbergin suklaata, joka sekin oli ihan hyvä vaihtoehto.


Alkuperäinen resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti